keskiviikko 4. helmikuuta 2015

Bataattiburgerit valloittavat Suomen!

Myönnetään, taas on seurattu sosiaalista mediaa ja lehtiä. 
Bataattiburger on nyt kuuminta hottia ja tietenkin sitä piti myös testata ja vähän varioida!
Ja koska oon niin ihana, jaan teille myös kuvia ja tuunatun reseptin.
Alkuperäinen bataattiburgerin resepti on Emmi-Liian Torkkuja ja nokkosia -blogista.
Alkuperäiseen reseptiin pääset tästä!


Meidän tuunattuun reseptiin tarvitset;

- kaksi pientä pyöreää bataattia
- sipulia
- rucolaa
- valkosipulia
- basilikaa
- tuoretta ananasta
- tomaattia
- ohuita kanan fileepihvejä
- currymajoneesi (me tehtiin itse)
 - cheddarjuustoa

Ensimmäisenä uuni päälle ja asteita 225!

Valmisti majoneesi etukäteen, jotta se maustuu jääkaapissa burgerin teon ajan.
Meidän majoneesiin tuli Helmannin majoneesia, makeaa chilikastiketta, curry- , savuista paprika- ja chilijauhetta.

1. Pese bataatit ja leikkaa niistä noin sentin paksuisia viipaleita pohjaksi ja kanneksi.
Asettele bataattiviipaleet uunipellille leivinpaperin päälle ja voitele ne oliviiöljyllä. 
Lisää ripaus suolaa päälle. Anna paistua noin 15 - 20 minuuttia, niin kauan kunnes pinta on kauniin ruskea.

2. Paista kanafileet ja mausta ne. Mausteina toimii mainiosti valkosipulimurska, paprikajauhe, curry, suola, pippuri ja chili. Paistamisen loppuvaiheessa lisää pannulle rinkuloiksi leikattu sipuli.

3. Huuhdo rucola, pilko sipulit renkaiksi, leikkaa tomaatti renkaiksi ja leikkaa ananaksesta renkaita.

4. Ota valmiit kanat pois paistinpannulta ja lisää kuumalle pannulle valmiiksi leikatut ananakset. Paista ananaksia hetken aikaa ja lisää niiden päälle cheddarviipaleet. Anna juuston sulaa ananaksen päälle.

5. Ota bataatit pois uunista ja kokoa burgeri. Hyvä tekniikka on laittaa ensin pohja, sitten kana ja paistetut sipulit, sitten ananas & juusto ja sen jälkeen tomaatti, rucola, basilika ja majoneesi.

6. Nauti!

Siinäpä se kaikessa yksinkertaisuudessaan oli. Huippuhyvää!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätäppä kommentti!